Pumptrack Landsmeer

In de luwte zijn we al een tijd bezig met het plan voor een pumptrack op een deel van het voormalige korfbalveld in sportpark Landsmeer. De gemeente zoekt al enkele jaren naar partijen om deze locaties een nieuwe invulling te geven, dus dacht ik “what the heck”, laat ik eens een visje uitgooien.

En de reactie van de gemeente was en is tot nu toe zeer positief. Ik werd al snel gekoppeld aan Jan van de Sportadviesraad Landsmeer en ook dat bleek een gouden greep. Jan weet de weg in Landsmeer (ik kom zelf uit Amsterdam Noord) en op zijn voorstel is er gekeken of er meer verenigingen waren die wel brood zagen in het korfbalterrein. Die verenigingen waren er en zo ontstond het plan om het korfbalterrein te gebruiken voor uitbreiding van de zeilvereniging WSV de Breek, het aanleggen van 2 beachvolleybalvelden voor VC Waterland en dus die vette pumptrack.

In dit plan is de pumptrack enigzins een vreemde eend in de bijt, want hoewel de exploitatie gekoppeld wordt aan de vereniging MTB-Twiske blijft de pumptrack vrij toegankelijk voor iedereen. Lid of geen lid maakt dus niets uit, precies zoals wij mountainbikers het graag zien.

Tot zover allemaal blije gezichten, maar dan volgt de grote vraag: wie gaat dit betalen? Er is wel een potje bij de gemeente Landsmeer maar niet voldoende voor alle plannen en daarom heeft Jan contact gezocht met Sportservice Noord Holland. Via de Sportadviesraad, de direct betrokken verenigingen en andere instanties is er een goed plan ontstaan waarvoor subsidie wordt aangevraagd bij Sportimpuls. Een eerste prognose is eigenlijk best wel goed.

Er volgen echter nog meer stappen, de gemeente Landsmeer zal moeten doorzetten, vergunningen verlenen en geld beschikbaar stellen. Ook zullen de bewoners van de wijk die direct aan het sportpark ligt gehoord moeten worden, met name de bewoners die uitkijken op het korfbalveld. Vooral voor die laatste groep volgen hieronder enkele foto’s van hoe de pumptrack er in grote lijnen komt uit te zien. Het bedrijf Icycle dat (hopen we!) de pumptrack in Landsmeer gaat aanleggen heeft nl. vorig jaar nabij Apeldoorn een gelijksoortige pumptrack aangelegd voor mountainbikevereniging Bar End.

De foto’s spreken verder voor zich (klik op de thumbnail voor een grotere foto), met nog een kleine aanvulling van onze kant: het Landsmeerse ontwerp voorziet ook in een mooie aankleding met planten en struiken van het terrein rond de pumptrack, iets waar de direct betrokken bewoners ook over mee mogen denken (wat voor soort beplanting bijv.).

Status Quo op dit moment, er is nog niets definitiefs, er is nog geen toestemming c.q. vergunning, subsidie, etc. , maar we zijn wel, naar mijn gevoel, op de goede weg!

Grondwerk

Grondwerk

Klaar!

Klaar!

Vaart maken!

Vaart maken!